Cum să ai grijă de florile primite?

buchet trandafiri

Un buchet de flori poartă cu el un mesaj frumos, un sentiment plăcut și un gând bun. Ce faci însă atunci când primești flori și realizezi că acestea nu vor rezista decât pentru o perioadă scurtă. Vă prezentăm câteva sfaturi care să vă ajute să păstrați florile proaspete și să vă bucurați de frumusețea lor cât mai mult timp. Deseori, florile primite nu rezistă mai mult de 24 de ore,  apoi se ofilesc iar persoana rămâne doar cu amintirea unui gest frumos. Dacă doriți să le prelungiți viața, în continuare veți găsi răspunsul la câteva dintre cele mai uzuale probleme referitoare la buchete și aranjamente florale.

Modul ideal de îngrijire a florilor depinde foarte mult și de felul în care le-ai primit:

Dacă le-ai primit împreuna cu burețel (numit oasis):

  • deoarece cozile florilor sunt înfipte în acesta, ai grija ca buretele să rămână umed tot timpul;
  • nu uita să adaugi și un tip special de conservant pentru flori (îl poți găsi la florăriile din oraș) 

Dacă le-ai primit pur și simplu sub formă de buchet:

înlătură toate frunzele până la nivelul la care ajunge apa și pune-le într-o vază;

  • ai grijă ca apa să fie întotdeauna proaspătă(dacă devine tulbure, schimb-o);
  • adaugă și un conservant pentru flori;
  • este de preferat sa le tai cozile înainte de a le pune în vază, iar tăierea trebuie făcută cu o foarfecă foarte bine ascuțită, pentru a nu deteriora florile;

Asemenea altor ființe, florile preferă să nu stea în curent și să nu sufere șocuri fizice (mutat excesiv,lovit) sau schimbări radicale de temperatură.

Seminar Floristic cu Slava Rosca "Accente nupțiale”

Seminar Floristic cu Slava Rosca

 Floriștii din Moldova au avut oportunitatea unică de a lucra împreună cu floristul Slava Rosca - de a creea un buchet de mireasă. Seminarul a avut loc în salonul FlorArt într-o atmosferă caldă.

Citeşte mai mult

Aranjamente florale livrate la domiciliu

Aranjamente florale livrate la domiciliu

 Cel mai încântător cado ucu care reușești să sensibilizezi o femeie - un buchet de flori sau un aranjament floral. Florile din salonul nostru Vă vor bucura mult timp, pentru că noi avem grijă.

Citeşte mai mult

Cum sa îngrijești o dracaena?

Cum sa îngrijești o dracaena?

Dracaena (sau scris pe românește "dracena"), este originara, in principal, din Africa si Asia tropicala. Caracterizata prin viață lungă si creștere relativ lentă (aproximativ 10 cm pe an), planta e cunoscută pentru frunzele ei minunate, adeseori pestrițe.

Citeşte mai mult