Cum să ai grijă de florile primite?

buchet trandafiri

Un buchet de flori poartă cu el un mesaj frumos, un sentiment plăcut și un gând bun. Ce faci însă atunci când primești flori și realizezi că acestea nu vor rezista decât pentru o perioadă scurtă. Vă prezentăm câteva sfaturi care să vă ajute să păstrați florile proaspete și să vă bucurați de frumusețea lor cât mai mult timp. Deseori, florile primite nu rezistă mai mult de 24 de ore,  apoi se ofilesc iar persoana rămâne doar cu amintirea unui gest frumos. Dacă doriți să le prelungiți viața, în continuare veți găsi răspunsul la câteva dintre cele mai uzuale probleme referitoare la buchete și aranjamente florale.

Modul ideal de îngrijire a florilor depinde foarte mult și de felul în care le-ai primit:

Dacă le-ai primit împreuna cu burețel (numit oasis):

  • deoarece cozile florilor sunt înfipte în acesta, ai grija ca buretele să rămână umed tot timpul;
  • nu uita să adaugi și un tip special de conservant pentru flori (îl poți găsi la florăriile din oraș) 

Dacă le-ai primit pur și simplu sub formă de buchet:

înlătură toate frunzele până la nivelul la care ajunge apa și pune-le într-o vază;

  • ai grijă ca apa să fie întotdeauna proaspătă(dacă devine tulbure, schimb-o);
  • adaugă și un conservant pentru flori;
  • este de preferat sa le tai cozile înainte de a le pune în vază, iar tăierea trebuie făcută cu o foarfecă foarte bine ascuțită, pentru a nu deteriora florile;

Asemenea altor ființe, florile preferă să nu stea în curent și să nu sufere șocuri fizice (mutat excesiv,lovit) sau schimbări radicale de temperatură.

Paynet - nouă metodă de plată Florart

Paynet - nouă metodă de plată Florart

 Echipa Florart oferă clienților săi o nouă alternativă de plată pentru comenzile efectuate. Portofelul electronic Paynet reprezintă o modalitate eficientă și confortabilă de a efectua plățile online.

Citeşte mai mult

Slava Rosca - Seminar Floristic la Chișinău

Slava Rosca - Seminar Floristic la Chișinău

Redarea emoțiilor și sentimentelor prin flori e cea mai frumoasă artă. Slava Rosca de nenumărate ori a fost câștigător la diverse concursuri internaționale de floristică, participant la o mulțime de expoziții.

Citeşte mai mult

Deschiderea noului salon Florart la Chișinău

Deschiderea noului salon Florart la Chișinău

Deschiderea salonului Florart este o noutate marcantă pentru comunitatea floristică din Moldova, oferind noi posibilități de creștere profesională și creativă pentru maeștrii companiei.

Citeşte mai mult