Aranjamente florale pentru masa de Paște

De asemenea, cu ocazia acestei sărbători se dăruiesc flori de culoare galbenă sau buchete și aranjamente multicolore. Limbajul florilor e unic prin puterea pe care o posedă de a convinge și de a exprima atât de frumos sentimentele care nu pot fi expuse prin cuvinte.

 De Sfintele Paști nu lipsesc florile pentru ca sărbătoarea să fie completă! Luând în considerare că Paștele este și o sărbătoare a primăverii, putem să profităm de multitudinea de flori proaspete, prezente peste tot.

 Cu greu putem rezista tentației de a împodobi masa de Paște cu un buchet de flori, un coșuleț sau o compoziție cu flori și decorațiuni. Florile multicolore ne ajută să facem totodată, și complimente adecvate. Din mulțimea de flori am ales câteva, care simbolizează Paștele prin mesajele și contextele culturale pe care le dețin:

  1. Crini - florile purității
  2. Garoafe - conform legendei au apărut în urma lacrimilor Maicii Maria
  3. Trandafirii - cât și Garoafele se mai numesc și ”florile lui Hristos”
  4. Orhidei - o floare măreață de o frumusețe rară
  5. Cale - simbolul trompetelor Îngerilor
  6. Lalele - simbolul Renașterii, fiind unele din primele flori de primăvară
  7. Narcise - florile ce reprezintă bucuria
  8. Spathiphyllum - ”Crinul Păcii”

 Selectând flori, țineți cont și de culoarea lor. Floriștii salonului FlorArt vă îndeamnă să alegeți nuanțe clasice: galbenă/aurie/albă - ca simbol al purității, luminii și puterii duhovnicești; roșie - viață; verde - culoarea speranței și albastră - culoarea cerului.

 La fel și în compoziții se folosesc elementele ce caracterizează Sărbătoarea Învierii: lumânări, ouă, jucării (puișori, pene, iepurași, diverse păsări).

 Trimiteți un gând bun creștinesc și dăruiți buchete și compoziții pentru a felicita apropiații Dvs ca să înfrumusețați masa de Paște și să creați o atmosferă de sărbătoare.

Seminar Floristic cu Slava Rosca "Accente nupțiale”

Seminar Floristic cu Slava Rosca

 Floriștii din Moldova au avut oportunitatea unică de a lucra împreună cu floristul Slava Rosca - de a creea un buchet de mireasă. Seminarul a avut loc în salonul FlorArt într-o atmosferă caldă.

Citeşte mai mult

Compoziții și aranjamente de Crăciun de la Florart

Compoziții și aranjamente de Crăciun de la Florart

Compozițiile dedicate sărbătorilor de iarnă sunt create manual și conțin așa articole ca crenguțe de conifer, jucării de brad, păpuși, ornamente creștine de Crăciun și multe alte elemente decorative.

Citeşte mai mult

Cum să ai grijă de florile primite?

Cum să ai grijă de florile primite?

Un buchet de flori poartă cu el un mesaj frumos, un sentiment plăcut și un gând bun. Ce faci însă atunci când primești flori și realizezi că acestea nu vor rezista decât pentru o perioadă scurtă.

Citeşte mai mult