Buchetul de Mireasă – istoric și simbolistică

buchetul de mireasa

Buchetul de flori pentru mirese nu a existat dintotdeauna. În antichitate miresele nu purtau buchete de flori, ci ghirlande împletite din diverse plante pătrunzător mirositoare. Aceste ghirlande se purtau in par, rolul lor fiind acela de a izgoni spiritele rele, pentru a nu răni mireasa intr-o zi atât de specială.

Cu timpul, aceasta ghirlandă s-a transformat în tradiționalele buchete de flori pe care le cunoaștem cu toții. În perioada lor de început, buchetele mai păstrau încă in compoziția lor ierburi puternic mirositoare ca mărarul, plantă care era consumata de către miri in timpul ceremoniei, considerându-se că intensifică apetitul sexual.

Buchetul care conține și flori nu doar plante, apare pentru prima data în 1840, cu ocazia căsătoriei prințului Albert cu regina Victoria. Primul buchet era mic ca dimensiune si avea o formă rotundă.

La începutul secolului XX, buchetele extravagante arătau că mireasa face parte dintr-o clasă socială superioara.  În anii ’20, miresele sofisticate selectau un buchet din cale sau un buchet mic si rotund, cel mai des din orhidee.

La ineptul anilor ’30, miresele purtau pe braț flori cu coadă lungă precum gladiole, mixandre (matthiola incana) și crini, însă odată ajunși la sfârșitul decadei simplitatea și-a recâștigat locul, buchetele devenind mult mai mici și fiind realizate din flori de azalee, violete si panseluțe.

În timpul celui de-al doilea război mondial, când florile erau extrem de rare, miresele purtau în ziua ceremoniei buchete nu mari compuse din câteva flori de crin sau fire de trandafir sălbatic.

Femeia „flower child” a anilor ’70 aduna un buchet de flori de câmp ca o declarație a convingerilor și spiritului său libertin.

Chiar și astăzi, designerii florali tratează buchetul miresei ca pe un obiect de arta pentru că acesta vine ca o semnătura stilistică a miresei, menit să completeze, împreuna cu voalul, bijuteriile, coafura aleasa, întregul complex artistic din ziua nunții.

Aranjamente de Crăciun și Revelion

Aranjamente de Crăciun și Revelion

Sărbătorile de iarnă - Crăciunul și Revelionul, aduc multă căldură în sufletul fiecăruia. Vă prezentăm noile creații pentru 2018/2019. În acest an V-am pregătit aranjamente de Crăciun cu tehnici noi.

Citeşte mai mult

Flori de 8 martie – Ziua Internațională a Femeii

Flori de 8 martie – Ziua Internațională a Femeii

Știm cu toții că bărbații trebuie sa dăruiască flori de 8 martie tuturor femeilor pe care le apreciază, le respectă sau le iubesc ca mulțumire sau ca răsplată a grației pe care femeile o aduc în lumea lor.

Citeşte mai mult

Realizările Seminarului Floristic Nupțial

Realizările Seminarului Floristic Nupțial

Rezultate uimitoare și experiență unică au obținut participanții la seminarul ”Floristica Nupțială”, din septembrie 2016. Conducătorul seminarului - Slava Rosca și-a demonstrat talentul în floristică.

Citeşte mai mult