Portofoliu

Aranjamente florale pentru masa de Paște

aranjament pastoral

De asemenea, cu ocazia acestei sărbători se dăruiesc flori de culoare galbenă sau buchete și aranjamente multicolore. Limbajul florilor e unic prin puterea pe care o posedă de a convinge și de a exprima atât de frumos sentimentele care nu pot fi expuse prin cuvinte.

 De Sfintele Paști nu lipsesc florile pentru ca sărbătoarea să fie completă! Luând în considerare că Paștele este și o sărbătoare a primăverii, putem să profităm de multitudinea de flori proaspete, prezente peste tot.

 Cu greu putem rezista tentației de a împodobi masa de Paște cu un buchet de flori, un coșuleț sau o compoziție cu flori și decorațiuni. Florile multicolore ne ajută să facem totodată, și complimente adecvate. Din mulțimea de flori am ales câteva, care simbolizează Paștele prin mesajele și contextele culturale pe care le dețin:

  1. Crini – florile purității
  2. Garoafe – conform legendei au apărut în urma lacrimilor Maicii Maria
  3. Trandafirii – cât și Garoafele se mai numesc și ”florile lui Hristos”
  4. Orhidei – o floare măreață de o frumusețe rară
  5. Cale – simbolul trompetelor Îngerilor
  6. Lalele – simbolul Renașterii, fiind unele din primele flori de primăvară
  7. Narcise – florile ce reprezintă bucuria
  8. Spathiphyllum – ”Crinul Păcii”

 Selectând flori, țineți cont și de culoarea lor. Floriștii salonului FlorArt vă îndeamnă să alegeți nuanțe clasice: galbenă/aurie/albă – ca simbol al purității, luminii și puterii duhovnicești; roșie – viață; verde – culoarea speranței și albastră – culoarea cerului.

 La fel și în compoziții se folosesc elementele ce caracterizează Sărbătoarea Învierii: lumânări, ouă, jucării (puișori, pene, iepurași, diverse păsări).

 Trimiteți un gând bun creștinesc și dăruiți buchete și compoziții pentru a felicita apropiații Dvs ca să înfrumusețați masa de Paște și să creați o atmosferă de sărbătoare.