Despre trandafirii roșii

trandafiri rosii

Există dovezi care certifică faptul că istoria trandafirilor roșii datează de acum zeci de mii de ani. Aceste flori au jucat un rol semnificativ în istoria Chinei, a Europei sau a statelor din zona Mării Mediteraneene. Ca semnificație, trandafirii roșii reprezintă același lucru fie că vorbim de țări din Asia, Europa, America sau Africa. Simbolistica lor este universal-valabilă. Iar în zile speciale, precum cea de Sfântul Valentin, trandafirii roșii reprezintă cadoul cel mai la îndemână și cel la care apelează cei mai mulți bărbați. În plus, datorită popularității lor, aceste flori sunt disponibile în orice perioadă a anului.

Tipuri de trandafiri roșii

După cum probabil vă dați seama, există mai multe specii de trandafiri și, în speță, mai multe soiuri de trandafiri roșii. Iată care sunt cele mai populare:

  • trandafirul de dulceață, căruia i se mai spune și Parkjuwel;
  • trandafirul de Provence, ale cărui flori are o dimensiune de până la 8 cm și care este una dintre cele mai vechi specii cultivate în mod organizat;
  • trandafirii Tornado sau Wijrshofen, care sunt specii de talie mică și mijlocie;
  • trandafirii Ponderosa, care sunt folosiți mai ales la decorarea grădinilor și parcuri;
  • trandafirii Coralin, care sunt crescuți mai mult în ghivece, au o talie mică, de 30-35 de cm și florile mici, lipsite de parfum;
  • trandafirii Maman Cochet au flori mari, elegante și parfumate.

Istorie

În antichitate, în Gecia, China, Egipt și în Imperiul Roman, trandafirii, în special cei roșii, constituiau unele dintre cele mai populare, admirate și cultivate flori. La fel se întâmpla și în mitologie, personaje-simbol ale dragostei, precum Venus sau Cupidon, erau mari fani ai acestei flori.

Legendă

Există legende care spun că trandafirul roșu a fost creat de către zei și încoronat drept regina florilor. Astfel, o legendă romană pomenește numele unei fecioare, Rhodanthe, care era foarte frumoas și, prin urmare, avea o mulțime de pețitori. Speriată de atâtea cereri în căsătorie, Rhodanthe a ales să se ascundă în templul prietenei sale Diana. Numai că între cele două a apărut neînțelegeri, Diana devenind invidioasă pe Rhodanthe. Iar când pețitorii au venit la ea la castel pentru a o întâlni pe Rhodanthe, Diana s-a înfuriat și a transformat-o pe Rhodanthe într-un trandafir, iar pe pețitorii ei în spini.

O altă legendă, românească, spune că trandafirul a fost creat de Dumnezeu, iar spinii de către Diavol.

Aranjamente florale pentru masa de Paște

Aranjamente florale pentru masa de Paște

Paștele - sărbătoare creștină care unește familii împreună cu tradiții frumoase: sfințirea bucatelor, vopsirea ouălelor, bucuria învierii, proslăvirea Domnului, să dăm în dar de Paști - lumânări, compoziții și flori.

Citeşte mai mult

Cum sa îngrijești o dracaena?

Cum sa îngrijești o dracaena?

Dracaena (sau scris pe românește "dracena"), este originara, in principal, din Africa si Asia tropicala. Caracterizata prin viață lungă si creștere relativ lentă (aproximativ 10 cm pe an), planta e cunoscută pentru frunzele ei minunate, adeseori pestrițe.

Citeşte mai mult

Simbolurile florilor

Simbolurile florilor

Florile sunt unele dintre cele mai frumoase creații ale naturii. Culorile lor atrag, parfumul răspândit împrospătează, fluorescenta lor încântă fiecare suflet! Florile simbolizează frumusețe si pozitivism. Diferite flori au diferite simboluri. Ele au un limbaj propriu, iar umbră și fiecare aromă are un mesaj.

Citeşte mai mult