Despre trandafirii roșii: istoria și legenda

trandafiri rosii

 Există dovezi care certifică faptul că istoria trandafirilor roșii datează de acum zeci de mii de ani. Aceste flori au jucat un rol semnificativ în istoria Chinei, a Europei sau a statelor din zona Mării Mediteraneene. Ca semnificație, trandafirii roșii reprezintă același lucru fie că vorbim de țări din Asia, Europa, America sau Africa. Simbolistica lor este universal-valabilă. Iar în zile speciale, precum cea de Sfântul Valentin, trandafirii roșii reprezintă cadoul cel mai la îndemână și cel la care apelează cei mai mulți bărbați. În plus, datorită popularității lor, aceste flori sunt disponibile în orice perioadă a anului.

Tipuri de trandafiri roșii

După cum probabil vă dați seama, există mai multe specii de trandafiri și, în speță, mai multe soiuri de trandafiri roșii. Iată care sunt cele mai populare:

  • trandafirul de dulceață, căruia i se mai spune și Parkjuwel;
  • trandafirul de Provence, ale cărui flori are o dimensiune de până la 8 cm și care este una dintre cele mai vechi specii cultivate în mod organizat;
  • trandafirii Tornado sau Wijrshofen, care sunt specii de talie mică și mijlocie;
  • trandafirii Ponderosa, care sunt folosiți mai ales la decorarea grădinilor și parcuri;
  • trandafirii Coralin, care sunt crescuți mai mult în ghivece, au o talie mică, de 30-35 de cm și florile mici, lipsite de parfum;
  • trandafirii Maman Cochet au flori mari, elegante și parfumate.

Istorie

 În antichitate, în Gecia, China, Egipt și în Imperiul Roman, trandafirii, în special cei roșii, constituiau unele dintre cele mai populare, admirate și cultivate flori. La fel se întâmpla și în mitologie, personaje-simbol ale dragostei, precum Venus sau Cupidon, erau mari fani ai acestei flori.

Legendă

 Există legende care spun că trandafirul roșu a fost creat de către zei și încoronat drept regina florilor. Astfel, o legendă romană pomenește numele unei fecioare, Rhodanthe, care era foarte frumoas și, prin urmare, avea o mulțime de pețitori. Speriată de atâtea cereri în căsătorie, Rhodanthe a ales să se ascundă în templul prietenei sale Diana. Numai că între cele două a apărut neînțelegeri, Diana devenind invidioasă pe Rhodanthe. Iar când pețitorii au venit la ea la castel pentru a o întâlni pe Rhodanthe, Diana s-a înfuriat și a transformat-o pe Rhodanthe într-un trandafir, iar pe pețitorii ei în spini.

O altă legendă, românească, spune că trandafirul a fost creat de Dumnezeu, iar spinii de către Diavol.

Compoziții și aranjamente de Crăciun de la Florart

Compoziții și aranjamente de Crăciun de la Florart

Compozițiile dedicate sărbătorilor de iarnă sunt create manual și conțin așa articole ca crenguțe de conifer, jucării de brad, păpuși, ornamente creștine de Crăciun și multe alte elemente decorative.

Citeşte mai mult

Aranjamente florale livrate la domiciliu

Aranjamente florale livrate la domiciliu

 Cel mai încântător cado ucu care reușești să sensibilizezi o femeie - un buchet de flori sau un aranjament floral. Florile din salonul nostru Vă vor bucura mult timp, pentru că noi avem grijă.

Citeşte mai mult

Flori și decorații de nuntă pentru perioada de iarnă

Flori și decorații de nuntă pentru perioada de iarnă

Anemonele, cameliile, orhideele, eucaliptul, irisul, fructele de pădure si ghioceii - iată câteva dintre cele mai populare plante asociate recepțiilor de nuntă desfășurate in cursul anotimpului de iarnă.

Citeşte mai mult