Simbolurile florilor

simbolurile florilor

Florile sunt unele dintre cele mai frumoase creații ale naturii. Culorile lor atrag, parfumul răspândit împrospătează, fluorescenta lor încântă fiecare suflet! Florile simbolizează frumusețe si pozitivism. Diferite flori au diferite simboluri. Ele au un limbaj propriu, iar umbră și fiecare aromă are un mesaj. 

Semnificațiile legendare ale florilor vin încă din epoca elisabetana. Victorienii au fost cei ce au asociat florile și sentimentele. Florile erau atunci o modalitate ușoară de exprimare. Acestea au devenit aproape o parte integrantă din fiecare ocazie, fericită sau mai puțin fericită. 

Florile de măr indică faptul ca urmează lucruri bune. Ochiul-boului, in China, simbolizează fidelitatea. Heliotrope simbolizează, de asemenea, fidelitatea, la fel și violetele. Albăstrelele simbolizează umilința, floarea Cyclamen simbolizează modestia in timp ce hortensia semnifică ego-ul.

Garoafele, originare din Orientul Apropiat, simbolizează legăturile de afecțiune si iubire, sănătate si energie. Cele roșii luminoase semnifică admirația iar cele roșu închis denotă dragoste profunda. Garoafele cu margini subțiri colorate semnifica regretul ca o iubire nu poate fi partajata. Garoafele purpurii simbolizează lipsa de credibilitate, cele verzi sunt asociate cu Ziua Sfântului Patrick iar cele roz înseamnă dragostea veșnică de mama.

Narcisele simbolizează considerație și respect, iar lavanda înseamnă admirație. Crizantemele roșii reprezintă dragostea iar cele albe simbolizează adevărul. Pe de alta parte, floarea-soarelui simbolizează infatuarea.  O orhidee roz simbolizează afecțiune pura. Acacia înseamnă iubire secreta, Ambrosia simbolizează revenirea dragostei, anemona dragostea nepieritoare si gladiola dragoste la prima vedere.

Flori de 8 martie – Ziua Internațională a Femeii

Flori de 8 martie – Ziua Internațională a Femeii

Știm cu toții că bărbații trebuie sa dăruiască flori de 8 martie tuturor femeilor pe care le apreciază, le respectă sau le iubesc ca mulțumire sau ca răsplată a grației pe care femeile o aduc în lumea lor.

Citeşte mai mult

Compoziții și aranjamente de Crăciun de la Florart

Compoziții și aranjamente de Crăciun de la Florart

Compozițiile dedicate sărbătorilor de iarnă sunt create manual și conțin așa articole ca crenguțe de conifer, jucării de brad, păpuși, ornamente creștine de Crăciun și multe alte elemente decorative.

Citeşte mai mult

Sfaturi utile pentru comenzi de flori online

Sfaturi utile pentru comenzi de flori online

Un prim sfat atunci când doriți să comandați flori online este să faceți comanda cel puțin cu o zi înainte. În acest fel puteți comanda flori sau accesorii deosebite, pe care florăria nu le poate oferi pe loc.

Citeşte mai mult